MacOS Ventura is uit

macOS Ventura functies

Behalve naar de naam kijkt iedereen natuurlijk ook erg uit naar nieuwe functies. Ook dit jaar is de lijst weer behoorlijk uitgebreid. Daarnaast zijn er nieuwe functies die naar alle platformen komen, zoals het bewerken van berichten in iMessage, verbeteringen voor Spotlight, Vertalen en Memoji en nieuwe functies voor Notities en Herinneringen.

In het kort de nieuwe functies die specifiek voor macOS Ventura:

Continuïteitscamera
Desk View
Systeeminstellingen
Stage Manager
Weer- en Klok-app
Nieuw deelmenu
Spotlight-verbeteringen
Siri-updates

De belangrijkste updates zitten zoals bij de meeste nieuwe macOS functies onder de moterkap. Geen één of twee grote nieuwe functies, maar juist honderden kleine verbeteringen. Niet direct allemaal zichtbaar, maar de gebruikerservaring weet Apple upgrade na upgrade toch weer fors te verbeteren.

 

 

Direct upgraden?

Het korte antwoord daarop: nee. Het genuanceerde antwoord is dat we aanraden altijd even te wachten met een upgrade van het macOS. Hoewel Apple meestal een redelijk stabiele versie weet neer te zetten ben je ook afhankelijk van de andere software. Draait Office stabiel? Werkt de printer nog? Synchroniseert mijn mail nog?
Het is verstandig om het eerst te installeren op een niet essentiele Mac. Draait het stabiel en zijn er geen bijzonderheden? Dan pas installeren op de rest.

Voor klanten die gebruik maken van ons MacManage systeem blokkeren we in eerste instantie de upgrade nog even. Per situatie onderzoeken we of alle software compatible is en pas dan rollen we de upgrade automatisch uit.

Advies op maat?
Neem contact op

Meer over Apple en Software