Apple Silicon: eigen chips van Apple

Gepubliceerd: 28 november 2022

Apple maakte al een tijdje eigen chips voor de iPhone, iPad en de Apple Watch. Ook de HomePod, Apple TV en AirPods zijn voorzien van eigen processoren. 

Sinds eind 2020 maakt Apple ook eigen processoren voor in de Macs. Een overstap die voor Apple zelf grote investeringen vraagt. Dat doen ze ook niet zomaar; het schil dat ze maken is gigantisch te noemen.

Als eerste modellen zijn de MacBook Air en de Mac Mini met een M1 processor op de markt gekomen. 

Daarmee versloeg de Mac Mini ineens zijn grote broer, de iMac 27". Volgens Geekbench, de meest toonaangevende performance score meter haalt de Mac Mini 7440 tegenover 5893 voor de iMac. Da's nogal een verschil!

Na de eerst stap volgt de tweede: M1 Pro en M1 Max.

De MacBook Pro wordt uitgerust met een M1 Pro of Max processor. Hiermee werden dit de meest krachtige Macs op de markt. Een mobiel apparaat met zoveel kracht is ongekend. Het heeft een enorme boost gegeven aan mobiel werken. Zelf video editors en 3D modelleurs kunnen altijd en overal beschikken over de snelheid die ze nodig hebben.

 

There is one more thing....

Wanneer je denk dat het niet beter en sneller kan is daar de Mac Studio. Een krachtig werkstation voor de creatieve professional. Naast de M1 Max ook uit te rusten met de M1 Ultra. Geheugen tot 128GB en opslag tot 4TB SSD.

 

Advies op maat?
Neem contact op

Meer over Apple